Wij hebben al vele waterplanten binnen en zo ook al een groot aantal verschillende zuurstofplanten. Naast een sierlijke waarde plaatsen we zuurstofplanten vooral in de vijver vanwege de gunstige eigenschappen.

Doordat zuurstofplanten onder water groeien geven ze direct zuurstof af aan het water. Het zijn ook snelle groeiers en halen voeding uit het water, dezelfde voeding als algen en daarmee heb je ook gelijk de belangrijkste eigenschap.

Voor een heldere vijver zijn zuurstofplanten onmisbaar, in combinatie met substraat, een goede waterhardheid en waterplanten boven water is het makkelijk om een heldere vijver te krijgen zonder filter installatie.

Glanzend fonteinkruid is de beste zuurstofplant, door het grote bladoppervlak geeft deze veel zuurstof af aan het water en groeit ook zeer hard. Het is wel belangrijk om fonteinkruid in een mand met aarde te plaatsen aangezien het wel een wortelplant is.

De bekendste zuurstofplant is toch wel waterpest, deze heeft geen mandje nodig en kan je zo in het water gooien. Waterpest groeit echter wel beter als je het in een mandje met substraat op de bodem zet. Zowel waterpest als fonteinkruid geeft ook een stofje af wat de groei van algen afremt.

waterpest elodea densa vijver

Verder zijn er nog zuurstofplanten als de waterranonkel, een hele sierlijke zuurstofplant die aan het wateroppervlak witte bloemetjes krijgt.

Wij hebben bosjes zuurstofplanten en ook zuurstofplanten zoals naaldgras, waternavel, vederkruid die al in mandjes zijn en kant en klare mixmandjes met 3 soorten.

zuurstofplant mix vijver

Wij testen graag uw vijver water en geven u advies over de hoeveelheid zuurstofplanten.

Dit bericht is gepost in Vijver. Bookmark de link.